Din kurv

Ring til os: 70 50 50 51

Gratis rådgivning

Alt om Skimmelsvamp

Alt om Skimmelsvamp

Har jeg skimmelsvamp?

Her er nogle forskellige tegn på, at du har skimmelsvamp i dit hjem.

Allergiske symptomer

Hvis du har et problem med allergi, så er der en god chance for, at der kan være skimmelsvamp, der vokser et eller andet sted i dit hjem. Almindelige allergiske reaktioner på skimmelsvamp inkluderer nysen, ømme øjne, astma og en løbende næse eller stoppet næse.

Har du bemærket, at dine allergiske reaktioner er værre, når du er hjemme, men du føler dig bedre, når du går ud? I så fald er det især sandsynligt, at det kan være skimmelsvamp. Hvis du opdager, at dine allergier er værre i en anden bygning, som din arbejdsplads, så kan der være skimmelsvamp der eller andre indeklimaproblemer.

Lugt af mug

Hvis du kan lugte mug i din bolig, men du kan ikke se noget, så kan det være, at du har skimmelsvamp et skjult sted. Tit ses disse problemstillingen med gulvtæpper, træplader, plastmaling og gipsplader og andre ting skimmelsvamp vokser på i kælderen. Lugter der muggent, så har man skjult skimmelsvamp. Hvis I vil undgå skimmelsvamp så kan det anbefales at have god ventilation og minimum 18 grader hele året.

Tegn på fugtproblemmer

Synlig skimmelvækst er et tydeligt tegn på skimmelsvamp. Men mange mennesker bemærker ikke små mængder af skimmelsvamp, eller de tror, ​​det er bare sod eller snavs. Nogle gange ignorerer folk simpelthen synlig skimmel i deres hus.

Hvis du kan se skimmelvækst, selvom den kun er lille, bør du straks gøre noget ved det. Små skimmelpletter kan sprede sig efter 16 dage, og det faktum, at der er nogen skimmel, viser, at betingelserne i dit hjem er gode for skimmelsvamp.

Hvis du ikke gør noget, så kan det hurtig blive et større problem. Synlig skimmelvækst kunne også være et tegn på, at der er en meget større skimmelsvampkoloni, der vokser skjult.

At afvente med at få skimmelsvamp saneret vil medfører at skimmelsvampesporerne vil brede sig hurtigt, og dermed give husejeren flere økonomiske problemer

Kondens

Hvis du har meget kondens i dit hjem, så er det et tegn på, at du har høj fugtighed og det giver gode vækstbetingelser for skimmelsvamp.

Hvorfor er skimmelsvamp farlig

Eksponering for fugtighed og skimmelsvamp kan forårsage en række sundhedsmæssige problemer, eller slet ingen. Nogle mennesker er følsomme for skimmelsvamp. For disse mennesker kan skimmelsvamp forårsage irritation i næsen, halsen, hoste og hvæsen, øjenirritation og i nogle tilfælde hudirritation. Mennesker med allergi kan have mere alvorlige reaktioner. Immunkompromitterede mennesker og personer med kroniske lungesygdomme, såsom obstruktive lungesygdomme, kan få alvorlige infektioner i deres lunger, når de udsættes for skimmelsvamp.

Hvornår dækker forsikringen skimmelsvamp

Skimmelsvampe er ikke konstruktionsnedbrydende og derfor ikke omfattet af råd-/svampeskadeforsikring. Hvis angreb af skimmelsvampe skal være omfattet af forsikringen, skal angrebet af skimmelsvampe som regel være en følgeskade af en forsikringsdækket vandskade.
Dk indeklima har et tæt samarbejde med forsikringkonsulenter og advokater, som giver bistand i bla. Sager om ejerskifteforsikringssager

Hvordan behandler og forebygger jeg skimmelsvamp

Skimmelsvamp kræver luftfugtighed på over 70 procent, så hvis du holder luftfugtighed på under 65% og sørger for at organiske materialer ikke bliver opfugtede, så er det ikke muligt for skimmelsvamp at vokse.

En god mekanisk ventilation nedbringer luftfugtigheden væsentligt, spare på varmeudgifterne, reducerer radonniveauet og skaber et sundt indeklima.

Hvis der er andre væsentlige kilder der opfugter din bolig som f.eks. utæt tag eller opstigende grundfugt, så kan det være nødvendigt at stoppe disse kilder.

Du er velkommen til at ringe på 70 50 50 51 og få et godt råd. I de 21 år vi har beskæftigede os med forbedring af indeklima, har vi set hvad der virker og ikke virker. Vi deler gerne ud af vores erfaring:

43313646_350825478990861_1906342889554706432_n

Er uheldet ude og er du allerede angrebet af skimmelsvamp, så er en afrensning med tørdamp, også kaldt sanering, meget effektivt.
Tørdamp slår effektivt skimmelsvampen ihjel med en temperatur på 189 grader og med 10 bars tryk.

Vi rådgiver, udbedre og forebygger skimmelsvamp i en arbejdsgang. Det er både billigere nu (prisgaranti) og på lang sigt.

Sådan tester vi for skimmelsvamp

Er der mistanke om skimmelsvamp kan vi teste med mycometer, der giver et godt øjebliksbillede og vi kan også lave en dna-test, der er god til at artsbestemme skimmelsvampen. Ikke alle skimmelsvampe er giftige.
Vi måler også luftfugtigheden og fugtigheden i berørte materialer, i det omfang det er formålstjenligt.

Skimmelsvamp er ikke til at spøge med. Vi har set hvordan det kan påvirke helbredet og det er specielt tilfredsstillende, når man kan få børn til at få det meget bedre.

Det er gratis at få gode råd og vejledning. Ring og få del i vores erfaringer 70 50 50 51.

43418833_234272310780112_2714633289162817536_n

Hvad siger vores kunder på trustpilot

Skal vi ringe til dig?

Udfyld kontaktforumlaren, så ringer vi dig op til en uforpligtende samtale.