Din kurv

Ring til os: 70 50 50 51

Gratis rådgivning

Hvor meget bruger en varmepumpe i strøm?

Alle mennesker i verden har brug for at spare på deres energiforbrug i hjemmet. At gøre dette vil ikke kun sænke dine energiregninger, men også reducere dit CO2-fodaftryk. Der findes både gas- og elvarmere, samt varmepumper (såsom luftkilde- og geotermiske varmepumper) på markedet. Gas er ikke et bæredygtigt brændstof og producerer store mængder CO2, der frigives til miljøet. Elektriske varmeapparater er bedre for dit hjem og hjælper med at sænke dit CO2-fodaftryk, men de bruger for meget elektricitet, mens varmepumper kan hjælpe med at sænke energiregningen ud over at reducere dit CO2-fodaftryk. Så ved du, hvor meget strøm du skal bruge til din varmepumpe?

Det kan være lidt forvirrende, når man skal finde ud af, hvor meget strøm en specifik varmepumpe bruger. For der er både den maksimale strøm, den kan bruge, og så den mængde varme, der kan komme ud af dem i gennemsnit over året og under forskellige temperaturer og forhold.

Derfor kan man godt have en varmepumpe, der kan bruge 6 kWh men kan producere 60 kWh varme.

Hvor meget strøm bruger en varmepumpe

Varmepumper bruger mindre strøm sammenlignet med andre varmeløsninger til dit hjem. De har en høj energieffektivitet, der kan være op til 500 % i gennemsnit(eller mere i nogle tilfælde). Det betyder, at du kan bruge 1 kWh elektricitet til at producere 5 kWh varme til dit hjem. Dette niveau af energieffektivitet sikrer, at du reducerer din påvirkning af miljøet og får lavere energiomkostninger. Et elpanel eller elgulvvarme bruger 1 kWh på at genererer 1 kWh varme.

Hvor meget strøm bruger en varmepumpe?

Varmepumper er yderst effektive, som nævnt ovenfor. Energieffektiviteten beregnes ved at måle den anvendte energi og den producerede energi. For en varmepumpe måler du mængden af ​​brugt el og den producerede varme. I gennemsnit har de fleste boliger brug for 12.000 kWh varme årligt. Dette antal er påvirket af størrelsen på dit hjem, antallet af personer, hvor isoleret det er og mængden af ​​brugt vand mm.

Effektiviteten af ​​din varmepumpe bestemmer mængden af ​​elektricitet, du bruger til at producere denne varmeenergi. Hvis du har en pumpe med en virkningsgrad på 300 %, vil du have tre enheder varmeenergi fra en enhed el. Det betyder, at 12.000 kWh varme kan produceres med kun 4.000 kWh elektricitet. Ud fra det tal kan du beregne, hvor mange penge du årligt bruger på at varme din bolig op. Du behøver f.eks. kun at gange prisen pr. kWh med f.eks. 4.000.

Hvor meget koster dit strømforbrug til din varmepumpe?

Det er ikke lige meget hvornår du køber din strøm, hvis du ikke er på en fast prisaftale. Elpriser variere i løbet af dagen. Her er en tilfældig dag:

Transporten af el begynder forsyningsselskaberne også at forlange forskellige priser for, på forskellige tider i løbet af døgnet:

Man kan derfor med fordel lægge sit elforbrug der, hvor elpriserne er billige og samtidig hjælpe miljøet og et anstrengt elnet.

For ikke at gøre det lettere, så virker en luftbaseret varmepumpe bedst, jo varmere det er udenfor. Det kan godt virke lidt omvendt af elpriserne i løbet af døgnet.

Hvordan reducerer jeg strømforbruget af min varmepumpe?

Her er nogle vigtige tips, til at hjælpe dig med at reducere strømforbruget til din varmepumpe og dermed dine omkostninger hver måned.

Varierer ikke temperaturen

Nogle gange sænker folk temperaturen i deres hjem, når de skal ud, og hæver den, når de kommer hjem igen. Antagelsen er, at når du gør det, vil du sænke mængden af dit ​​strøm forbrug. Ofte er det ikke tilfældet. Din varmepumpe bruger mindre strøm, når den forbliver på en konstant temperatur. Hvis din varmepumpe bliver presset, bruger den mere elektricitet, det opvejer det lavere varmetab, som dit hus har, når temperaturen falder lidt.

Begræns fremløbstemperaturen

Under installationen indstiller mange vandvarmerinstallatører mange gange en høj fremløbstemperatur for at sikre, at du har det behageligt i dit hjem og du ikke ringer fordi det er koldt. Den høje fremløbstemperatur er dog normalt højere, end du har brug for. Du bruger store mængder elektricitet til at opvarme vandet til den høje temperatur, hvilket reducerer dets effektivitet.

For at reducere energiforbruget i dit hjem skal du sænke fremløbstempraturen til minimum. Det er især effektivt, hvis du har radiatorer, ventilation eller gulvvarme, som fungerer godt ved lave temperaturer. Du kan også bruge en ekstern sensor til at indstille fremløbstemperaturen. Det vil justere fremløbstemperaturerne i henhold til varmen udenfor.

Manuel aktivering af elektrisk varmelegeme

De fleste varmepumper anvender en elektrisk reservevarmekilde, der automatisk tændes, når systemet ikke kan få varme nok til at opvarme varmevandet til den ønskede temperatur. Den fungere som en elektrisk modstand uden om varmepumpen. Den omdanner 1 kWh elektricitet til 1 kWh varme, så den er dyr i drift i forhold til varmepumpen. Det kan øge dit energiforbrug og øge dine elregninger. For at sikre, at det ikke sker tit i dit hjem, kan du sørge for at aktivere denne elektriske varmelegeme manuelt. Det vil sikre, at du ved, at den er tændt og kan overvåge mængden af ​​elektricitet, den bruger.

System vedligeholdelse

En af de bedste måder at reducere forbruget på er regelmæssig systemvedligeholdelse. God vedligeholdelse sikrer fremragende systemydelse og forbedret effektivitet. Afhængigt af firmaet, der har installeret din varmepumpe, får du en vedligeholdelseskontrakt. Eller på andre måder få en besked når varmepumpen ikke virker.

Vedligeholdelseskontrakter tilbyder et årligt tjek på din varmepumpe. Du kan også jævnligt tjekke dit system for mærkelige lyde, kold luft og snavsede filtre. Alle luft/vand og luft/luft varmepumper bør have deres filtre renset regelmæssigt. Hvis filtrene er snavsede, vil det gøre luften i dit hjem uåndbar, og støv- og skimmelpartiklerne kan gøre dig syg. Brug vand til at rense dine varmepumpefiltre, men sørg for at tjekke producentens instruktioner først.

Tilføj solpaneler

Du kan reducere strømforbruget i dit hjem ved at bruge solpaneler. Installation af solcellepaneler vil sikre, at du ikke skal betale dit elselskab for den brugte strøm. Husk, at solenergi er bæredygtig, miljøvenlig og er en fremragende måde at reducere dit CO2-fodaftryk.

Overvåg forbrug

Det er vigtigt at holde godt øje med dit forbrug. En kraftig stigning i dine energiomkostninger kan være en ubehagelig overraskelse, især hvis du er på et budget. Overvågning af forbrug vil sikre, at du bemærker spidser, når de opstår, og finde deres grund. Hvis din varmepumpe er beskadiget, kan det øge forbruget. Skader kan få varmepumpen til at arbejde hårdere, sænke effektiviteten og øge forbruget. Det vil også hjælpe dig med at finde områder i hjemmet, hvor energien går til spilde.

Din varmepumpe er en væsentlig del af dit hjem. Det er bedre end traditionelle varmeformer og bruger mindre strøm. Med god vedligeholdelse kan din varmepumpe tjene dig i lang tid, hjælpe med at sænke elregningen og reducere dit CO2-fodaftryk.

Relaterede indlæg

Relaterede produkter

Hvad siger vores kunder på trustpilot

Skal vi ringe til dig?

Udfyld kontaktforumlaren, så ringer vi dig op til en uforpligtende samtale.