Din kurv

Ring til os: 70 50 50 51

Gratis rådgivning

Multipor

Multipor

Multipor er plader med tilbehør, der danner en pæn isolerende overflade, der er brandhæmmende, nem og hurtig at arbejde med, fugttransporterende og som er meget hæmmende over for skimmelsvamp og andre lignende indeklimaproblemer.

Hvor kan jeg bruge Multipor og hvordan sættes det op?

  • Du kan sætte pladerne op på mursten, pudset vægge, beton, lecabeton og stort set alle andre vægtyper, dog ikke organiske vægge som f.eks. træ.
  • Pladerne klistres op på væggen lidt lige som fliser og pudses efterfølgende.
  • Multipor er velegnet til stort set alle indervægge, men særlig velegnet ved problemvægge, som kældervægge og andre vægge der har problemer. Multipor plader er meget brugt til at renovere og efterisolere vægge i ældre huse, da man i en arbejdsgang både kan isolere og få nogle pæne vægge.

Hvorfor skal jeg bruge Multipor ved renovering af kældervægge?

  • Kældervægge skal af med fugt og vægmateriale skal derfor være diffusionsåben(vand kan trænge igennem). Hvis væggene ikke kommer af med vandet, så trænger det højere op, ødelægger væggene og skaber grobund for skimmelsvamp mm. Multipor er ekstrem diffusionsåbne.
  • Med isolering bliver det meget billigere at opvarme kælderen. Hvis du holder en højere temperatur, så får du mindre fugtighed og et varmere gulv i etagen oven på.
  • Skimmelsvamp kræver fugt og velegnet materiale at vokse på. Multipor fjerner fugt fra væggene og gør det meget svært for skimmelsvampen at gro, da de ikke består at organisk materiale og har en PH-værdi på 8-10.
  • Går man fra en fugtig, kold kælder der måske har skimmelsvamp, til en kælder med flotte vægge, der er varm, tør og uden skimmelsvamp, så stiger anvendeligheden og værdien af kælderen.
  • Kældre ser tit ikke så indbydende ud, da væggene er præget af skimmelsvamp, puds og maling der falder af, saltudtræk, fugtskjolder og så er de kolde og fugtige. Multipor vægge er så pæne at de vil forbedre de fleste vægge i stuer.
Før
Efter
Previous
Next

Multipor og udluftning

Multipor bringer fugten ud til overfladen. Derfra skal den transporteres væk. Det gøres billigst ved udluftning. Vi bruger tit ventilatorer fra Duka One med varmegenvinding.

Varmegenvinding er genbrug af varmen når man lufter ud. Det foregår ved at man varmer noget metal op, når man suger luften ud. Det samme metal kommer den luft man suger ind forbi og bliver varmet op. Derved skifter man brugt fugtig luft ud med frisk tør luft og bevare næsten samme temperatur.

Hvis du f.eks. har 25 grader i din kælder og du skifter luften ud gennem et varmegenvindingsanlæg, så får du den friske luft ind med en temperatur på 23 grader. Derved spare du penge til opvarmning af luften og undgår kolde træk.

Samtidig sender du opfugtet luft ud. Kredsløbet fungere ved at frisk kold luft bliver suget ind i kælderen, på vej igennem ventilator bliver den varmet op. Når luft bliver varmet op kan den indeholde mere vand.

Lad os forestille os at der er 5 grader udenfor og luften har en relativ luftfugtighed på 80%. I en tabel kan vi aflæse at en kubikmeter luft indeholder 5,4 gram vand. Nu blæser vi den ind og varmer den op til 25 grader. Det gør at den nu kan indeholde 23,1 gram vand pr. M3. Nu har vi forhåbentlig ikke en luftfugtighed på 100%, men måske 50%. Det gør at luften indenholder 11,6 gram vand. Ved at vi skifter frisk udeluft ud med opfugtet indeluft, kommer vi af med 6,1 gram vand pr. M3 luft vi udskifter. En ventilator skifter mellem 15 og 50 m3 ud i timen. Lad os forestille os at du skifter 35 m3 ud i timen, så kommer du af med 214 gram vand i timen og over 5 liter i døgnet. Det er som regel nok til at få en tør kælder, selv om den bliver brugt til at tørre tøj i.

God udluftning løser normalt også problemer med giftig radongas og forhøjet CO2.

Hvad er prisen på en Multipor løsning?

Vi har lavet en Multipor beregner, der kan hjælpe med at beregne pris og hvilke materialer du skal bruge. Vores priser er generelt de billigste på markedet, da vi er dem der sælger og sætter mest Multipor op. Vores Multipor beregner kan selvfølgelig ikke tage højde for alle specielle forhold, men så er du meget velkommen til at ringe, så vi kan gå det igennem sammen.

Opsætning af Multipor

Trin 1: Klargør væggen.

Trin 2: Ret væggen op. Ujævnheder på væggen bør ikke være mere end 15mm. Tag forhøjninger af med slibebræt, slibekop mm. og brug multipor letmørtel eller hydraulisk tørmørtel til at lægge på.

Trin 3: Udlæg Multipor isoleringsstrimmel (til 60 & 80 mm. & 100 mm. plader) mellem gulv Multiporpladerne.

Trin 4: 20 kg Ytong Multipor Letmørtel blandes med 8 liter vand, giver i alt ca. 30 L mørtel, hvilket normalt er nok til 6 m2 med 5 mm tykkelse.

Trin 5: Påfør Multipor letmørtel i et tyndt lag på selve bagvæggen. Herefter påføres letmørtel på multiporpladerne med en 12 mm. tandspartel. Brug evt. en ytong pande for let afmåling af mængden.
Påfør ikke letmørtel på siderne.
Tip: Hvis vægge har større ujævnheder, så brug en større tandspartel til at udligne ujævnhederne.

Trin 6: Multiporpladen skubbes på plads. Skub pladen på tværs af klæbestriberne, dermed sikrer man, at hele fladen har mørtel i en jævn tykkelse.
Pladerne skal være fuldlimet og i fuld kontakt med bagmuren.
Første række placeres forsigtigt og skal udlignes i forhold til gulvhøjden.
Efterfølgende rækker placeres i forbandt.

Trin 7: I vinduer og døråbninger sættes lysningsplader hvis der er plads. Lade vægpladerne gå lidt ud og så sætter en lysningsplade mellem dør/vindueskarm og multipor pladerne.

Trin 8: Væggen planslibes til den er ret og plan med et slibebræt. Overfalden børstes herefter fri fra slibestøv.

Trin 9: Påfør Multipor letmørtel med en 12 mm. tandspartel i et jævnt lag (5-6mm.). Ytong armeringsnet glittes 1/3 ind i overfladen. Nettet skal have et overlap på 10 cm.
Hjørner ved døre eller vinduer påføres en beskyttende hjørneskinne med net.

Trin 10: Når armeringslaget er optørret påføres et tyndt lag (1-2mm.) mørtel, som glittes med et plastbræt. Brug Multipor letmørtel for et lidt strukturet eller Multipor Finpuds for en ekstra fin afslutning.

Trin 11: Overfladen filses herefter med et fint og opskåret skumbrædt.
Et glattere udtryk opnås ved at anvende plastflisebræt.
Tørretid: 1 døgn pr. mm. puds ved 20 grader.

Trin 12: Væggen skal nu grundes og males med silikatmaling. Male først en gang med en dybdegrunder (ca. 12-15 m2 pr. liter) og to gange med silikatmaling (ca. 3-3,5 m2 pr. liter til 2 gange maling).

Brug vores multipor beregner til at regne ud hvor meget materiale du skal brug og hvad det koster. Vi hjælper også gerne med råd og vejledning.

  • Elkabler kan med fordel fræses ind i bagvæggen

Sådan får du succes med Multipor

Multiporsystemet er lavet af Xella International og har mere end 7.290 medarbejdere og 95 fabrikker i 20 lande. Du får derfor et gennemtestet og afprøvet produkt.
Der er dog en del faldgruber, som man helst skal navigerer uden om, for at få en perfekt løsning. Vi har gjort vores bedste for at svare på de mest stillet spørgsmål, men der er næsten altid et par ekstra spørgsmål og noget der er specielt ved dit projekt, som vi ikke har fået besvaret.

Det er vigtig for os at du får succes og det kræver ekspertvejledning. Vi står derfor til rådighed med gratis vejledning. Det gælder både hvis du er ved at bestille, har købt eller ønsker at vi skal lave det for dig. Du kan ringe til os på 70 50 50 51.

Få svar på flere kælder spørgsmål her:

[wpb_accordion_posts]

Hvad siger vores kunder på trustpilot

Skal vi ringe til dig?

Udfyld kontaktforumlaren, så ringer vi dig op til en uforpligtende samtale.