Isola A 300 radonbrønd, 300 m², 160 x 650 mm

2.865,00 kr.

Radonbrønd til gulv.

Har du spørgsmål?

Kontakt en af vores faguddannede kundeservicemedarbejdere:

70505051

Man-tors: 09:00-16:00
Fre: 09:00 - 14:00

Email

Vi bestræber os på svare indenfor 48 timer.

Isola Radonbrønd er et specialperforeret, syrefast stålrør, der bruges til at sænke lufttrykket i byggegrunden. Radonbrønden monteres normalt som en gennemføring i gulvkonstruktionen med den perforerede ende nede i dræningslaget, og den modsatte ende med låg oppe i rummet. Radonbrøndene findes i størrelser til 200 m2, 300 m2 og 400 m2. Til 300 m2 radonbrønd skal der bruges en Isola 160 mm. radonmanchet.

– Lavet i 0,7 mm rustfrit stål
– 200 performeret felt i den nederste del af røret
– EPDM-gummi pakning i den øverste del af røret for tilslutning af ventilationskanalen/rør eller gastæt låg
– Ventilations kapacitet: 300m2 byggegrund

Robust og solid radonbrønd med stor ventileringskapacitet

Hvis det, efter at byggeriet er færdigt, viser sig, at indeluften har for højt indhold af radongasser, kan man fjerne låget og tilkoble en ventilator. Ventileringen giver et undertryk under radonspærren, som forhindrer, at sundhedsskadelig radongas kan trænge ind i bygningen.

I henhold til forskrifterne må mængden af radongas i bygninger med rum beregnet for varigt ophold ikke overstige 200 Bq/m3 indeluft, i årsmiddelværdi. Samtidig skal der være gjort klar til trykreducerende tiltag i jorden under bygningen, som kan aktiveres, hvis radonkoncentrationen i indeluften overstiger 100 Bq/m3.

Tre effektive varianter

Isola Radonbrønd leveres i 3 varianter med forskellig størrelse og kapacitet.

Radonbrønd A200 har kapacitet til at ventilere op til 200 m2 byggegrund (Ø 125 mm)

Radonbrønd A300 har kapacitet til at ventilere op til 300 m2 byggegrund (Ø 160 mm)

Radonbrønd A400 har kapacitet til at ventilere op til 400 m2 byggegrund (Ø 200 mm)

Som tilbehør leveres Isola Radonmanchetter, der bruges til tætning mellem radonspærren og radonbrønden. Ved renovering kan Platon Fugemasse eller Isola Radon Tætningsmasse bruges på samme måde som alternativ.

Isola Radonbrønd er testet af SINTEF Byggforsk og har teknisk godkendelse, der dokumenterer egenskaberne og angiver betingelser for brug.

Hvordan monterer du radonspærren, radonbrønden og søger for at du har bestil alt du skal bruge?

Meget forsimplet, så lægger du radonspærren ud på gulvet. Den fås i 4 størrelser (0,73*253,07*254*154*25 meter). Du skal vælge de dimensioner der gør arbejdet let og minimerer udgifterne. Radonbrønden(e) skal placeres efter forholdene og de antal kvadratmeter de skal aflaste. Nu er der bare tilbage at tætne det hele. Her er tjeklisten, du kan gå igennem for, at se om du har fået det hele med:

  1. Radon- og fugtspærre: Fås i 4 størrelser (0,73*253,07*254*154*25 meter). Husk at medregne overlap og afslutning op af væggen.
  2. Klemmeliste: Sættes op langs væggen for at holde og tætne dugen langs væggen. Fås i lænden af 2 meter.
  3. Samlebånd: Bruges til at samle radondugen og andre steder der har brug for samling.
  4. Flexbånd: Bruges til forsegling og forstærkning af indvendig og udvendighjørner, ved overgang til fundament eller sokkel og til andre detaljer.
  5. Fugemasse: Bruges til klæbning/limning af overlapninger og andre detalje. F.eks. i forbindelse med klemmelisten. En patron rækker til ca. 7-8 meter klæbestreng.
  6. Radonmanchete: Alle rørgennemføringer gennem gulvet skal have en radonmanchete. De fås i 32 mm50 mm75 mm110 mm125 mm og 160 mm
  7. Tætningsmasse: Bruges hvor der er mange små gennemføringer, gennemføringer over 160mm eller andre problemområder. Er selvnivellerende og lægges i minimum 5 mm. Der bruges fugebånd til at afgrænse området.
  8. Fugebånd: Bruges til afgrænse området for selvnivellerende tætningsmasse.
  9. Radonbrønd: Installer et passende antal og størrelser af radonbrønde. De fås til 200m2, 300m2400m2.

Hvis det er lidt forvirrende, så forstår vi det godt. Vi anbefaler at man læser monteringsvejledningen før man bestiller. Er du så stadig forvirrende eller mangler at få besvaret nogle spørgsmål, så ring eller skriv til os. Har du miste lysten til at monterer radonspærren selv, så kommer vi gerne og gør det for dig.

Gratis radonrådgivning og gratis udlån af radonmåler

Det kan ofte være svært at finde den bedste løsning på et radonproblem. Vi hjælper flere tusind danske familier og virksomheder af med forhøjet radonniveau hvert år. Det kan gøres på mange måder og være svært at overskue. Efter mange års erfaring med måling, rådgivning, salg af materialer og udbedring, så har vi et god fornemmelse for hvordan du lettest, bedst og billigst kommer af med radongassen.

Tit er der flere løsninger der kan bruges. En løsning er at sikre at radongassen ikke kommer ind i huset med en dug eller radonbrønd mm. En anden løsning er ventilation, der søger for at radongassen ikke hober sig op til en farlig koncentration. Ventilationsløsningen har de ekstra fordele, at den giver lavere luftfugtighed(mindsker muligheden for skimmelsvamp og andre svampe), kontinuerligt friske luft, hvor man genanvender varmen i luften og derved spare på varmeregningen mm.

Vi låner gratis digitale radonmålere ud (du betaler forsendelsesomkostningen) og du er altid velkommen til at gøre brug af vores ekspertise og mange års erfaring ved at skrive eller ringe til os.

Vægt 1 kg
Størrelse 57 × 16 × 16 cm

Produktinformation

Isola Radonbrønd produktblad PDF

Godkendelse af Isola radonbrønd

Brochure og monteringsanvisning PDF.

Produktdatablad for Isola Radonsikring PDF.

SINTEF Teknisk godkendelse PDF.

Egenskaber

Egenskaber

Brøndkapacitet v/ 50 Pa: 300 m²

Du kunne også være interesseret i...