Isola Radon manchet – 125mm

199,00 kr.

Radonmanchet til gulv.

Har du spørgsmål?

Kontakt en af vores faguddannede kundeservicemedarbejdere:

70505051

Man-tors: 09:00-16:00
Fre: 09:00 - 14:00

Email

Vi bestræber os på svare indenfor 48 timer.

Isola Radonmanchetter er tætte manchetter med god tilslutning til runde objekter. De findes i disse størrelser 32 mm, 50 mm, 75 mm, 110 mm, 125 mm og 160 mm. Fremstillet i alu-butyl og gummimanchetter til radonmodstand og tætning.

Anvendelse:

Skær folien ud og tilpas den omhyggeligt til gennemføringen. Læg derefter en stribe Platon Fugemasse rundt om gennemføringen. Sæt derefter en Isola Radonmanchet over gennemføringen. Når manchetten sider korrekt fjernes beskyttelsespapiret, der dækker klæbefelterne. Pres så kraven på manchetten godt fast til radonspærren.

Egenskaber og fordele:

– Bør anvendes ved rumtemperatur
– Selvklæbende manchet
– Rørstørrelse: 125-135 mm
– Evt. ujævnheder kan tætnes med Isola Radon Fugemasse
– Damptæt, så du får både en solid fugt og radonspærre i et produkt og arbejdsgang
– Tåler hård behandling
– Lavet af rene råvarer
– Særdeles høj punkteringsmodstand
– Alkali- og aldersbestandig
– Har selvklæbende underside med afrivningsfolie
– Godkendt af norske SINTEF

Kombineret radon- og fugtspærre med effektivt selvklæbende tilbehør

Radonspærre 400 er en stærk og robust PE-folie, der bruges til radon- og fugtsikring øverst i gulvkonstruktionen. Produktet hindrer luftlækage fra jorden og giver dermed en effektiv og sikker beskyttelse mod, at sundhedsfarlig radongas kan trænge ind i bygningen. Tåler hård behandling

Radonspærren er lavet af rene råvarer og har en særdeles høj punkteringsmodstand. Det betyder, at produktet tåler hård behandling og har høj sikkerhed ved montering og tilrettelægning af støbearbejder.

Folien er alkali- og aldersbestandig og er særdeles modstandsdygtig over for fugt og radongas.

Som tilbehør leveres enkle og effektive klæbeprodukter, som gør, at monteringsarbejdet kan udføres hurtigt og sikkert.

1-trins tætning i sammenføjning

I forbindelse med sammenføjninger og overlap kræves der kun en 1-trins tætning med Isola Radon sammenføjningsbånd. Dette monteres over sammenføjningen, så der er god visuel kontrol med, at sammenføjningen bliver lufttæt.

Til hjørner leveres Isola Radon Flexibånd, som formes og klæbes til hjørnerne, efter at folien er splittet og tilpasset. Dermed er der ikke behov for indvendige og udvendige præfabrikerede hjørner.

Færdigblandet tætningsmasse

Til gennemføringer leveres Isola Radonmanchetter til alle standard rørdimensioner, og Isola Radon Tætningsmasse, hvis der er gennemføringer, der står tæt sammen. Tætningsmassen er færdigblandet i én komponent og umiddelbart klar til brug.

Der skal ikke bruges flere komponenter for at opnå en lufttæt og radonsikker gulvkonstruktion.

Isola Radonspærre og tilbehørsprodukterne er testet af norske SINTEF Byggforsk og har tekniske godkendelser, der dokumenterer egenskaberne og angiver betingelserne for brug.

Hvordan monterer du radonspærren, radonbrønden og søger for at du har bestil alt du skal bruge?

Meget forsimplet, så lægger du radonspærren ud på gulvet. Den fås i 4 størrelser (0,73*253,07*254*154*25 meter). Du skal vælge de dimensioner der gør arbejdet let og minimerer udgifterne. Radonbrønden(e) skal placeres efter forholdene og de antal kvadratmeter de skal aflaste. Nu er der bare tilbage at tætne det hele. Her er tjeklisten, du kan gå igennem for, at se om du har fået det hele med:

  1. Radon- og fugtspærre: Fås i 4 størrelser (0,73*253,07*254*154*25 meter). Husk at medregne overlap og afslutning op af væggen.
  2. Klemmeliste: Sættes op langs væggen for at holde og tætne dugen langs væggen. Fås i lænden af 2 meter.
  3. Samlebånd: Bruges til at samle radondugen og andre steder der har brug for samling.
  4. Flexbånd: Bruges til forsegling og forstærkning af indvendig og udvendighjørner, ved overgang til fundament eller sokkel og til andre detaljer.
  5. Fugemasse: Bruges til klæbning/limning af overlapninger og andre detalje. F.eks. i forbindelse med klemmelisten. En patron rækker til ca. 7-8 meter klæbestreng.
  6. Radonmanchete: Alle rørgennemføringer gennem gulvet skal have en radonmanchete. De fås i 32 mm50 mm75 mm110 mm125 mm og 160 mm
  7. Tætningsmasse: Bruges hvor der er mange små gennemføringer, gennemføringer over 160mm eller andre problemområder. Er selvnivellerende og lægges i minimum 5 mm. Der bruges fugebånd til at afgrænse området.
  8. Fugebånd: Bruges til afgrænse området for selvnivellerende tætningsmasse.
  9. Radonbrønd: Installer et passende antal og størrelser af radonbrønde. De fås til 200m2, 300m2 & 400m2.

Hvis det er lidt forvirrende, så forstår vi det godt. Vi anbefaler at man læser monteringsvejledningen før man bestiller. Er du så stadig forvirrende eller mangler at få besvaret nogle spørgsmål, så ring eller skriv til os. Har du miste lysten til at monterer radonspærren selv, så kommer vi gerne og gør det for dig.

Gratis radonrådgivning og gratis udlån af radonmåler

Det kan ofte være svært at finde den bedste løsning på et radonproblem. Vi hjælper flere tusind danske familier og virksomheder af med forhøjet radonniveau hvert år. Det kan gøres på mange måder og være svært at overskue. Efter mange års erfaring med måling, rådgivning, salg af materialer og udbedring, så har vi et god fornemmelse for hvordan du lettest, bedst og billigst kommer af med radongassen.

Tit er der flere løsninger der kan bruges. En løsning er at sikre at radongassen ikke kommer ind i huset med en dug eller radonbrønd mm. En anden løsning er ventilation, der søger for at radongassen ikke hober sig op til en farlig koncentration. Ventilationsløsningen har de ekstra fordele, at den giver lavere luftfugtighed(mindsker muligheden for skimmelsvamp og andre svampe), kontinuerligt friske luft, hvor man genanvender varmen i luften og derved spare på varmeregningen mm.

Vi låner gratis digitale radonmålere ud (du betaler forsendelsesomkostningen) og du er altid velkommen til at gøre brug af vores ekspertise og mange års erfaring ved at skrive eller ringe til os.

Vægt 1 kg

Produktinformation

Produktblad for Isola Radonmanchet PDF

Brochure og monteringsanvisning PDF.

Produktdatablad for Isola Radonsikring PDF.

SINTEF Teknisk godkendelse PDF.

Egenskaber

Egenskaber

Diameter: 125-135 mm
Materiale: Alu-buty

Du kunne også være interesseret i...