Protox Hysan

164,00 kr.898,00 kr.

Har du spørgsmål?

Kontakt en af vores faguddannede kundeservicemedarbejdere:

70505051

Man-tors: 09:00-16:00
Fre: 09:00 - 14:00

Email

Vi bestræber os på svare indenfor 48 timer.

Hysan 5 L Klar Til Brug Mod Skimmelsvamp

Hysan® er et specialmiddel til afrensning og desinfektion af skimmelsvamp. Derudover kan det bruges til en lang række andre formål som lugtfjernelse og desinfektion efter bakterievækst og virus. Hysan® kan påføres som traditionelt rengøringsmiddel.

Anvendelse

Hysan® påføres med blomstersprøjte eller havesprøjte, hvorefter overfladen skrubbes med børste, svamp ell. lign. Hysan® kan også lægges ud med tågesprøjte, hvis der skal fjernes lugt i vanskeligt tilgængelige rum.

Indeklima

Med Hysan® er der ingen begrænsning på det behandlede areals størrelse, da der ikke efterlades sundhedsskadelige kemiske rester i bygningen, jf. indeklima rapport.

Fremgangsmåde

Forberedelser
Skimmelsvamp kan typisk kendes på at der forekommer sortbrune, blågrønne og hvidlige plamager og pletter på den angrebne bygningsdel. Ofte sidder skimmelsvampen på den indvendige side af tapetet, men den kan også sidde bag tapetet og endda bag pudsen på fx. mursten, beton mv.
Hvis skimmelsvampen sidder bag tapetet og eller pudslaget, skal man FJERNE tapeten henholdsvis pudsen, INDEN man går i gang med at afvaske skimmelsvampen.

Redskaber

Fortynding
Hysan® er et koncentrat som kan fortyndes efter behov.*
Koncentreret Hysan® – til særligt genstridig misfarvning
1 del Hysan® + 1 dele vand – svære angreb
1 del Hysan® + 2 dele vand – middelsvære angreb

0.5L sprayflasken er ikke med koncentrat og kan bruges direkte.

Afrensning med Hysan®

  1. Overfladen støvsuges grundigt med støvsuger med pollenfilter (mikrofilter) Hepa filter
  2. En opløsning af Hysan® og vand opblandes i en blomster- ell. havesprøjte.
  3. Den skimmelangrebne overflade påsprøjtes Hysan® opløsningen og overfladen bearbejdes grundigt med en nylon-børste indtil skimmelangrebet er løsnet fra overfladen. Forbrug ca. 1/2 liter pr. m².
  4. Den bearbejdede overflade skylles nu ren med opløsningen fra blomster-/havesprøjten. Derved fjernes mest muligt sporer, partikler og snavs fra overfladen.
  5. Den “våde” Hysan-behandlede overflade bør nu stå i op til 1 døgn og virke i overfladen, hvorved restlugtstoffer iltes (oxideres).
  6. Efter 1 døgn’s virketid kan overfladen evt. aftørres med rent vand.
  7. Er der risiko for genvækst på grund af vedvarende fugt i underlaget, kan der efterbehandles med ProtoxSkimmel.

Åndedrætsværn
Når man fjerner skimmelangrebne materialer (tapet, gips, og/pudslag, isolering mv.), er der risiko for at der kan frigives skimmelsporer til luften. Det anbefales derfor at man anskaffer sig et åndedrætsværn. Et åndedrætsværn af typen A2/B2/P3 beskytter både mod at indånde partikler fra skimmelsvampene og samtidig også mod indånding af aerosoler fra desinfektionsmidlet når man påsprøjter Hysan®.

Vægt 6 kg
Størrelse 25 × 12 × 40 cm

Datablade

ProtoxHysan Koncentrat Sikkerhedsdatablad

ProtoxHysan RTU Spray Sikkerhedsdatablad

Du kunne også være interesseret i...