Din kurv

Ring til os: 70 50 50 51

Gratis rådgivning

Ventilation i en fugtig kælder der bliver brugt til at tørre tøj

Andelsforeningens kældre i Gentofte

Vi kommer tit ud til kældre med fugtproblemer. Når kælderen så også bliver brugt til at tørre tøj, bliver det sjældent bedre.

Andelsforeningens kældre i Gentofte blev brugt til at tørre tøj for hele ejendommen, som består af 3 opgange. De oplevet følgende problemer:

  • Høj luftfugtighed når vinduerne ikke stod åben
  • Høje varmeudgifter når radiatorerne blev skruet helt op, for at tørre tøjet hurtigt, samtidig med at vinduerne stod åben
  • Indbrudsrisiko pga. de åbne vinduer
  • Vinduer der var ved at være godt nedbrudte pga. de står åben hele tiden

Løsningen blev at montere to Duka One S6W med wifi i hver ende af rummet med udgang til henholdsvis den sydlige og nordlige ydervæg. De fungerer ved at den ene blæser frisk luft ind, så suger den anden fugtig luft ud. De skiftes hver 70. sekund, så kernen kan sørge for at varmen bliver genanvendt.

IMG_20181108_110203
IMG_20181108_150544

Fordele Andelsforeningen har opnået:

  • Lavere varmeudgifter (før løb det varme vand lige igennem radiatorerne. Det resulteret både i et stort varmeforbrug og lav nedkøling af fjernvarmevandet og deraf strafgebyr). Nu holdes varmen på lige over 20 grader med det øverst hjørne af radiatorne varme og returvandet bliver kølet ned til 20 grader.    
  • Hurtigere tørring af tøj. Luftfugtigheden ligge på omkring 30% om vinteren. Før var der altid fyldt, nu er der halvtomt.
  • Mindre indbrudsrisiko (nu er vinduerne lukket hele året)
  • Vinduerne kan holde længere pga. at de ikke behøver at stå åben
  • Mindskning af risiko af svamp, skimmelsvamp og radon mm.

Ulemper Andelsforeningen har oplevet:

Vi regner med at investeringerne er tjent ind i løbet af to år ved besparelser på varmeudgifter. Derudover er der fordele som hurtigere tørring af tøj og mindre risiko for tyveri, skader på ejendommen og dens beboer.

Du er altid velkommen til at ringe til Kim (70 50 50 51) og få gratis rådgivning. Vi søger altid at løse dine problemer med den billigste og sikreste metode.  

Hvad siger vores kunder på trustpilot

Skal vi ringe til dig?

Udfyld kontaktforumlaren, så ringer vi dig op til en uforpligtende samtale.