Din kurv

Ring til os: 70 50 50 51

Gratis rådgivning

Hvad er en kælder?

En kælder er et eller flere rum hvor gulvet ligger under det omkringliggende terræn. En kælder bliver som regel brugt til fyrrum, vaskerum, værksted, vinkælder, bar, badeværelse m.m. Nogle kældre bliver også brugt til opholdsrum, som stuer, legeværelser, soveværelser mm. For at det er lovligt at bruge en kælder til opholdsrum, så skal kælderen være godkendt til beboelse.

For at en kælder kan godkendes til beboelse, kræver det opfyldelse af en række krav, som mange ikke kan opfylde. Ejendomsskatten stiger også, når en kælder bliver godkendt til beboelse. Derfor er der mange der renovere deres kælder, så den opfylder de krav til et sundt indeklima, men glemmer at søge om godkendelse til beboelse.

Forsikringsselskaber ønsker sommetider at tage forbehold for visse skader i kældre, da risikoen for oversvømmelse og vandskader, ved eksempelvis skybrud, er større i kældre end i resten af huset. Det er derfor vigtigt at læse forsikringspolicen igennem, for at finde ud af om også husets kælder er forsikret mod eksempelvis vandskader.

Relaterede indlæg

Relaterede produkter

Hvad siger vores kunder på trustpilot

Skal vi ringe til dig?

Udfyld kontaktforumlaren, så ringer vi dig op til en uforpligtende samtale.