Din kurv

Ring til os: 70 50 50 51

Gratis rådgivning

Hvilken varmepumpe skal jeg vælge og hvad skal jeg overveje?

Installationsovervejelser

Luftvarmepumper bør installeres af en kvalificeret installatør. Rådfør dig med en lokal specialist for at dimensionere, installere og vedligeholde dit udstyr for at sikre effektiv og pålidelig drift.

Hvis du ønsker at implementere en varmepumpe til at erstatte eller supplere din centralvarme, skal du være opmærksom på, at varmepumper generelt arbejder med højere luftstrømme og lavere fremløbstemperaturer end forbrændingssystemer.

Afhængigt af størrelsen på din nye varmepumpe kan det være nødvendigt, at foretage nogle ændringer af dit kanalsystem, for at undgå ekstra støj og højt blæser energiforbrug. Din installatør vil være i stand til at vejlede dig i din konkrete sag.

Omkostningerne ved at installere en luftvarmepumpe afhænger af typen af ​​system, dine designmål og eventuelt eksisterende varmesystem og kanalsystemer i dit hjem. I nogle tilfælde kan der være behov for yderligere ændringer af kanalsystemet eller elektriske udstyr for at understøtte din nye varmepumpeinstallation.

Driftsovervejelser

Du bør være opmærksom på flere vigtige ting, når du betjener din varmepumpe:

  • Optimer varmepumpe og supplerende(back-up) indstillinger. Hvis du har et supplerende(back-up: I tilfælde hvor varmepumpen ikke kan levere nok varme) varmesystemer i din ventilation, så skal du sørge for at bruge et lavere temperaturindstillingspunkt for dit supplerende system. Dette vil bidrage til at maksimere mængden af ​​varme, varmepumpen leverer til dit hjem, og sænke dit energiforbrug og forbrugsregninger. Et sætpunkt på 2°C til 3°C under indstillingspunktet for varmepumpens varmetemperatur anbefales. Kontakt din installatør om det optimale sætpunkt for dit system.
  • Indstil til en effektiv afrimning. Du kan reducere energiforbruget ved at have dit system sat op til at slukke for den indendørs ventilator under afrimningscyklusser. Dette kan udføres af din installatør. Det er dog vigtigt at bemærke, at afrimning kan tage lidt længere tid med denne opsætning.
  • Minimer temperaturfald. Varmepumper har en langsommere respons end et forbrændingssystem, så de har sværere ved at reagere på store temperaturfald. Der bør anvendes moderate tempratur flad i forbindelse med f.eks. Natsænkning, dagsænkning eller feriesænkning på ikke mere end 2°C, eller der bør anvendes en “smart” termostat, der tænder systemet tidligt i forventning om at det tager et stykke tid at opnå den rette temperature. Igen, kontakt din installatør om den optimale sænkningstemperatur for dit system.
  • Optimer din luftstrømsretning. Hvis du har en vægmonteret indendørsenhed, kan du overveje at justere luftstrømmens retning for at maksimere din komfort. De fleste producenter anbefaler, at luftstrømmen rettes nedad ved opvarmning og mod beboerne under køling.
  • Optimer blæserindstillinger. Sørg også for at justere blæserindstillingerne for at maksimere komforten. For at maksimere varmepumpens leverede varme anbefales det at indstille ventilatorhastigheden til høj eller “Auto”. Under afkøling, for også at forbedre affugtningen, anbefales den ‘lave’ blæserhastighed.

Vedligeholdelsesovervejelser

Korrekt vedligeholdelse er afgørende for at sikre, at din varmepumpe fungerer effektivt, pålideligt og har en lang levetid. Du bør have en kvalificeret installatør til at udføre årlig vedligeholdelse på din enhed for at sikre, at alt er i god stand.

Udover årlig vedligeholdelse er der et par enkle ting, du kan gøre for at sikre pålidelig og effektiv drift. Sørg for at skifte eller rense dit luftfilter hver 3. måned, da tilstoppede filtre vil mindske luftstrømmen og reducere effektiviteten af ​​dit system. Sørg også for, at ventilationsåbninger og luftkanaler i dit hjem ikke er blokeret af møbler eller tæpper, da utilstrækkelig luftstrøm til eller fra din enhed kan forkorte udstyrets levetid og reducere systemets effektivitet.

Driftsomkostninger

Energibesparelsen ved at installere en varmepumpe kan være med til at reducere dine månedlige energiregninger. At opnå en reduktion af dine energiregninger afhænger i høj grad af prisen på elektricitet i forhold til andre brændsler såsom naturgas eller fyringsolie, og, i eftermonteringsapplikationer, hvilken type system der udskiftes.

Varmepumper har generelt en højere pris sammenlignet med andre systemer, såsom forbrændingsvarme eller elektriske paneler på grund af antallet af komponenter i systemet. I de fleste tilfælde kan denne ekstra omkostning hentes ind på relativt kort tid gennem besparelser i de løbende omkostninger. Det er vigtigt at samarbejde med din installatør eller energirådgiver for at få et overslag over økonomien ved varmepumper og de potentielle besparelser du kan opnå.

Forventet levetid og garantier

Luftvarmepumper har en levetid på mellem 15 og 20 år. Kompressoren er den kritiske komponent i systemet.

Relaterede indlæg

Relaterede produkter

Hvad siger vores kunder på trustpilot

Skal vi ringe til dig?

Udfyld kontaktforumlaren, så ringer vi dig op til en uforpligtende samtale.