Din kurv

Ring til os: 70 50 50 51

Gratis rådgivning

Terminologi for varmepumper

Her er nogle almindelige udtryk, du kan støde på, når du læser om varmepumper.

Komponenter til varmepumpesystemet

Kølemidlet er den væske, der cirkulerer gennem varmepumpen og skiftevis absorberer, transporterer og afgiver varme. Afhængigt af dens placering kan væsken være flydende, gasformig eller en gas/damp-blanding

Vendeventilen styrer strømningsretningen for kølemidlet i varmepumpen og ændrer varmepumpen fra varme- til køletilstand eller omvendt.

En spole er en sløjfe eller sløjfer af rør, hvor varmeoverførsel finder sted. Slangen kan have finner for at øge det tilgængelige overfladeareal til varmeveksling.

Fordamperen er en spole, hvori kølemidlet absorberer varme fra omgivelserne og koger til en lavtemperatursdamp. Når kølemidlet passerer fra vendeventilen til kompressoren, opsamler akkumulatoren enhver overskydende væske, der ikke fordampede til en gas. Ikke alle varmepumper har dog en akkumulator.

Kompressoren klemmer kølemiddelgassens molekyler sammen, hvilket øger kølemidlets temperatur. Denne enhed hjælper med at overføre termisk energi.

Kondensatoren er en spole, hvori kølemidlet afgiver varme til omgivelserne og bliver til en væske.

Ekspansionsanordningen sænker trykket skabt af kompressoren. Dette får temperaturen til at falde, og kølemidlet bliver til en lavtemperatur damp/væskeblanding.

Udendørsenheden er det sted, hvor varme overføres til/fra udeluften i en luftvarmepumpe. Denne enhed indeholder generelt en varmevekslerspole, kompressoren og ekspansionsventilen. Det ser ud og fungerer på samme måde som den udendørs del af et klimaanlæg.

Den indendørs spole er det sted, hvor varme overføres til/fra indeluften i visse typer luftvarmepumper. Generelt indeholder indendørsenheden en varmevekslerspole og kan også omfatte en ekstra blæser til at cirkulere opvarmet eller afkølet luft til huset

Plenumet, der kun ses i installationer med kanaler, er en del af luftdistributionsnettet. Plenum er et luftrum, der indgår i systemet til fordeling af opvarmet eller afkølet luft gennem huset. Det er generelt et stort rum umiddelbart over eller omkring varmeveksleren.

En Btu/h, eller britisk termisk enhed pr. time, er en enhed, der bruges til at måle varmeydelsen fra et varmesystem. En Btu er mængden af ​​varmeenergi, der afgives af et typisk fødselsdagslys. Hvis denne varmeenergi blev frigivet i løbet af en time, ville det svare til en Btu/h.

En kW eller kilowatt er lig med 1000 watt. Dette er den mængde strøm, der kræves af ti 100-watt-pærer.Et ton er et mål for varmepumpens kapacitet. Det svarer til 3,5 kW eller 12.000 Btu/h.

Hvis du er forvirret over alle de forskellige begreber, så er du ikke alene. Det er noget svære at forstå en varmepumpe og begreberne omkring dem end mange andre opvarmningsformer. Heldigvis behøver du ikke forstå alt om varmepumper for at nyde fordelene ved at have en i dit hjem. Du er altid velkommen til at ringe til os og få gratis rådgivning.

Relaterede indlæg

Relaterede produkter

Hvad siger vores kunder på trustpilot

Skal vi ringe til dig?

Udfyld kontaktforumlaren, så ringer vi dig op til en uforpligtende samtale.