Din kurv

Ring til os: 70 50 50 51

Gratis rådgivning

Hvilket gulv skal jeg vælge i min kælder?

Det korte svar er fliser eller beton.

Det lidt længere svar starte med, at konstaterer, at gennem langt de fleste kældergulve, trænger der fugt op eller der er risiko for at det kommer til at ske i fremtiden. Derfor skal du ikke vælge en belægning der er organisk og som ikke kan tåle fugt, som f.eks. tæpper, linoleum, trægulv og kork mm.

Et betongulv er godt fordi det ikke mister sin styrke fordi det bliver fugtigt. Det er også slidstærkt og kræver minimalt vedligehold, hvis det er lavet godt. Det bedste er at det allerede ligger i de fleste kælder. En rengøring med højtryksrenser, børster eller slibning kan normalt få det gamle kældergulv til at virke nyt igen.

Man skal være varsom, hvornår man male et kældergulv, da det som regel ikke er så slidstærkt og giver giftige dampe, samt at det stille nogle minimumskrav til standen af gulvet.

Fliser som kældergulv

Hvis man gerne vil have et kældergulv, der ser lidt pænere ud og som samtidig holder fugt og radon ude, så er fliser et oplagt valg.

Fliser fås i næsten uendelige mange varianter. Hvis du gerne vil skabe den hygge trægulve giver, så kan du vælge fliser der ligner et trægulv. Det svære er at vælge pga. de mange tusind forskellige muligheder.

Isolering og gulvvarme i dit kældergulv

Hvis du alligevel skal grave ud og støbe et nyt gulv i din kælder, så kan vi ikke anbefale nok, at gøre det til et varm gulv. Især hvis du skal bruge kælderen til at opholde dig i og evt. godkende den til beboelse.

Et isoleret kældergulv, vil være betydelig varmere, end et kældergulv der ikke er isoleret. Hvis man støber et nyt gulv, så anbefaler vi at lægge gulvvarme i, da det giver en helt utrolig dejlig varme. Samtidig er en behagelig temperatur, der stiger op nede fra gulvet, betydelig mere behagelig end andre former for varme.

Opsivning af radongasser fra kældergulvet

Hvis man har et forhøjet kræftfremkaldende radonniveau, så siver det med stor sandsynlig op gennem kældergulvet. Ved at forhindre det, så kan man reducerer radonniveauet. Det kan også gøre med mekanisk udluftning.

Alle disse råd er selvfølgelig meget generelle og vil med meget stor sandsynlighed ikke passe på lige dit kældergulv, fordi der skal tage nogle specielle hensyn. Hvis du vil have et par gratis ekspertråd, så er du altid velkommen til at ringe.

Relaterede indlæg

Relaterede produkter

Hvad siger vores kunder på trustpilot

Skal vi ringe til dig?

Udfyld kontaktforumlaren, så ringer vi dig op til en uforpligtende samtale.