Din kurv

Ring til os: 70 50 50 51

Gratis rådgivning

Hvad er en monoblock varmepumpe?

En monoblok luft til vand varmepumpe i én enkelt udendørsenhed. Denne tilsluttes direkte til en ejendoms varmesystem og kan styres af et indendørs kontrolpanel eller termostat. Der er ofte også et udendørs kontrolpanel til enheden.

Der findes også monoblock luft til luft varmepumper. De bruges, hvor det ikke er muligt eller hensigtsmæssigt at have en udendørs del.

Ved at have hele varmepumpen indendørs, er det kun nødvendigt, at bore et hul til at suge luft ind og et hul til at blæse luft ud, samt at tilslutte den strøm.

Fordele ved en monoblok varmepumpe

Der er flere fordele ved at vælge en monoblok luft til vand varmepumpe – som vi har beskrevet nedenfor:

Mere indendørs plads

Da monoblok luft til vand varmepumper er en enkelt udendørsenhed, er de meget effektive til at give mere plads inde i dit hus. Afhængigt af hvilken slags kedel du havde installeret tidligere, kan du få lidt indendørs plads frigivet fra det sted, hvor kedlen plejede at stå.
Det kan også give plads til en buffertank.

Nemmere at installere

Monoblok-enheder er en selvstændige enhed, hvilket betyder, at der ikke er behov for tilslutning af kølemiddelrør. Det betyder, at enhver uddannet varmetekniker/Vvs’er bør være i stand til at installere en med lidt besvær, da de eneste forbindelser, der skal laves, er dem af vandrør til centralvarmesystemet. På grund af den enkle installation, kan monoblok luft til vand varmepumper installeres hurtigt, hvilket igen gør deres installation billigere.

Nem at vedligeholde

På grund af deres alt-i-en design er monoblok varmepumper nemme at vedligeholde. Selvom dette i højere grad er en fordel for serviceteknikeren, der skal udføre vedligeholdelsen, kan det også betyde, at det vil tage mindre tid af din dag, at have nogen på din ejendom til at udføre vedligeholdelse på din varmepumpe og koste mindre.

Ulemper ved en monoblok varmepumpe

Når du skal vælge den bedste varmepumpe til din ejendom, er det vigtigt også at overveje ulemperne ved hver slags varmepumpe. Her kan du læse om ulemperne ved at installere en monoblok varmepumpe:

Intet varmt vand

Mens du kan have en monoblok luft til vand varmepumpe tilsluttet direkte til dit centralvarmesystem, for at opvarme vandet i dine radiatorer, ventilationsanlæg eller gulvvarme, vil du ikke få noget varmt rindende vand uden installation af en separat varmtvandsbeholder. Hvis du allerede har en almindelig kedel eller systemkedel installeret på din ejendom, betyder det kun udskiftning af den eksisterende varmtvandsbeholder. Men hvis du har en kombikedel, vil en ny varmtvandsbeholder sandsynligvis optage plads i dit hus.

Nogle luft til vand varmepumper kræver ikke en buffertank.

Man kan få luft til vand varmepumper der både kan give dig varmt brugsvand og vand til rumopvarmning med en lav fremløbstemperatur der sikre en høj effektivitet.

Mindre udendørs plads

En ulempe ved monoblok luft til vand varmepumper er deres størrelse. Da de er en alt-i-en enhed, er der en masse teknologi, der passer i en enkelt boks. Dette gør dem meget store. Hvis du har en lille have, eller dit hjem har en lille eller ingen forhave, kommer du til at kæmpe for at finde plads nok til at installere en monoblok enhed. Selvom du har nok plads på bagsiden af ​​din ejendom, har enheden stadig brug for et rimeligt frit område omkring den, så det kan arbejde med maksimal effektivitet.

Mere støj

På grund af at monoblok-enheder er større end en split-enheder, gør det dem også mere støjende i gennemsnit. Der er dog stor forskel på hvor meget de forskellige luft til vand varmepumper støjer.

Lettere at stjæle

Da det er en enhed der bare kan tilsluttes et andet sted, så er det fristende for nogle tyve. Dog skal den først kobles af og de vejer godt til, så der skal en varevogn eller trailer til for at få den med.

Hvad er en delt luft til vand varmepumpe?

1Split luft til vand varmepumper består af en udendørs ventilator enhed og en indendørs hydro enhed. Mens den udendørs ventilatorenhed trækker den omgivende luft ud uden for ejendommen, opvarmer indendørsenheden kølemidlet og overfører dets varme til vandet i centralvarmesystemet. Den fungerer også som termostat og kontrolpanel.

Fordele ved en delt luft til vand varmepumpe

Når du vælger en delt luft til vand varmepumpe frem for en monoblok varmepumpe, er der flere fordele, som vi har beskrevet nedenfor.

Mere udendørs plads

Udendørsenhederne til varmepumper med delt luft er betydeligt mindre end en monoblok-modstykke og vil optage langt mindre plads uden for din ejendom. På grund af deres mindre størrelse er de generelt også mere støjsvage at køre.

Varmt rindende vand

Afhængigt af den opdelte luft til vand varmepumpe, du vælger, behøver du muligvis ikke en separat varmtvandsbeholder for at give mulighed for varmt rindende vand i dit hjem. Dette skyldes, at der er flere muligheder for indendørsenheder, der inkluderer en integreret varmtvandsbeholder i deres design. Disse enheder kan fuldstændig ophæve behovet for en separat varmtvandsbeholder eller reducere størrelsen på den separate varmtvandsbeholder, du skal bruge, afhængigt af den enhed, du vælger.

Fleksibel installation

Da indendørsenheden i en delt varmepumpe er den eneste del, der er forbundet til centralvarmesystemet, giver dette dig større frihed med, hvor du kan placere udendørsenheden. Nogle varmepumper med delt luft giver mulighed for at placere udendørsenheden op til 75 m væk fra indendørsenheden. Dette giver dig mulighed for at placere udendørsenheden i bunden af ​​haven af ​​vejen.

Ulemper ved en split varmepumpe

Når du skal vælge den bedste varmepumpe til dit hus, er det vigtigt også at overveje ulemperne ved denne. Du kan finde ulemperne ved at installere en delt varmepumpe nedenfor.

Kompliceret installation

På grund af de separate indendørs- og udendørsenheder er splitvarmepumper mere komplicerede at installere. Mange af dem kræver installation af kølemiddelforbindelser (hvilket kun kan udføres af en autoriseret installatør). Dette gør installationen mere tidskrævende og vil sandsynligvis øge omkostningerne.

Mindre indendørs plads

Ikke overraskende vil installation af en delt luftkilde varmepumpe sandsynligvis optage mere plads inde i din ejendom end en monoblok varmepumpe. Hovedsageligt på grund af, at de er en indendørsenhed, såvel som en udendørsenhed. Det mest drastiske tab af indendørs plads, du kan komme ud for med en delt varmepumpe, er at installere en indendørsenhed og separat varmtvandsbeholder. Dette ville ikke kun fylde det rum, din gamle fyr tidligere beboede, men optage yderligere plads med en varmtvandsbeholder. Dette kan afhjælpes ved at vælge en indendørsenhed med integreret varmtvandsbeholder.

Dyrere

Da de er mere komplicerede i designet end en monoblok varmepumpe, er split luftvarmepumper generelt lidt dyrere i indkøb. Kombiner dette med en potentiele dyrere installation, og forskellen i pris kan begynde at stige. Der er dog ingen garanti for, at en split varmepumpe vil koste mere end en monoblok.

Valg af den bedste luftvarmepumpe

Når det kommer til at vælge den bedste luftvarmepumpe, er der desværre ikke et endeligt svar. Alt du kan gøre er at bruge de oplysninger, vi har givet, og sammenligne dem med dine forhold. Den bedste luft til vand varmepumpe til dig vil være den, der passer bedst til dit hjem og dine behov.

Når du træffer en beslutning så stor som denne, anbefaler vi stærkt, at få den rigtige ekspertrådgivning. Vi hjælper hver dag mange danskere med at vælge den rigtige varmepumpe. Du er også velkommen til at ringe til os for gratis rådgivning.

Relaterede indlæg

Relaterede produkter

Hvad siger vores kunder på trustpilot

Skal vi ringe til dig?

Udfyld kontaktforumlaren, så ringer vi dig op til en uforpligtende samtale.