Din kurv

Ring til os: 70 50 50 51

Gratis rådgivning

Hvad koster et ventilationsanlæg?

Du kan få et ventilationsanlæg fra et par tusind til flere millioner kroner. For det meste. så får du hvad du betaler for, men der er mange undtagelser.

Ens, men to forskellige brands og pris

Mange af de store ventilationproducenter, producerer ventilationsanlæg, der er næsten ens, men har forskellige brands. Nogle brands gør meget ud af, at brande deres produkter, hvor andre forsøger at vinde markedsandele ved, at udbyde til en lavere pris.

Vi sælger normalt begge slags produkter og lader forbrugeren selv bestemme, om de vil betale ekstra for et bestemt brand, eller de heller vil have et mindre kendt brand, til en billigere pris. 

Vi har ventilationsanlæg, som har samme app, indpakning, manual, ventilationsanlæg mm. og de bliver produceret på samme produktionslinje. Den eneste forskel er brandklistermærket.

Forskellige strategi

Der er kommet stor konkurrence indenfor produktion af ventilationsanlæg. Det er ikke længere noget, hvor der kun er få producenter.

Samme udsende – forskellig kvalitet   

Der er en del producenter, der skære deres produktionsomkostninger ned, ved at bruge billigere og dårligere dele. Udefra kan man tit ikke se forskel, men hvis man skiller ventilationsanlægget ad, lytter til dem og samler kunders erfaring, så er det klart, at det ikke er værd at købe nogle af de billige anlæg.

Høj pris = høj kvalitet eller høje marketingudgifter og profitmargin

Vi er nok dem der sælger flest ventilationsanlæg i Danmark. Vi skiller også anlæggene ad for at se, hvilke dele de er lavet af, for hele tiden at kunne rådgive om, hvor man får mest for pengene, med de nye modeller, der kommer til hele tiden. Skulle vi tage fejl og have et anlæg i butikken, der ikke lever op til vores kvalitetskrav, så skal vores kunder nok fortælle os om, at det ikke er godt nok og så ryger de ud. Vi taler også med kunder, der har fået anlæg fra andre brands, mere tvivlsomme opsætninger og rådgivning fra andre ventilationsvirksomheder.   

Derfor kan vi med en sikker hånd sige, at kvalitet og pris ikke altid hænger sammen.

Der er discount brand, som vi ikke vil lægge navn til, men også anlæg der er billigere og bedre end de mest kendte.

Mange anlæg fra forskellige brands er helt identiske. Bliver produceret på samme fabrik, samme indpakning og app mm. men til forskellige priser. De dyre brands bruger gerne flere penge på marketing, vil gerne tjene mere pr anlæg og mange kunder foretrækker dem.

Er teknologi vigtig?

Nogle gange er det ligegyldigt. Hvis du er i en situation, hvor du ved, at du vil have dit ventilationsanlæg tændt på niveau 2 hele året, så kan du nok godt spare, at anlægget er tilsluttet Wi-Fi.

Vi oplever dog tit, at folk undervurdere brugbarheden af teknologien inden for ventilation. Her er nogle eksempler:

Ugeprogram

Mange ventilationsanlæg med Wifi/APP har mulighed for at lave et ugeprogram, så du kan:
– Skrue op/ned når du er hjemme, sover, er i/ikke er i rummet eller andre rutiner, hvor du gerne vil have optimeret ventilationen.

– Ændre ventilations med en APP på din telefon. Det kan være det er lettere fra sofaen eller du måske slet ikke er hjemme.

– Kan give besked om hændelser. F.eks. forhøjet fugt, CO2, radon eller andet. 

Synkronisering af decentral ventilationsanlæg

Decentrale ventilationsanlæg skifter mellem at suge og blæse luft ud og ind af huset. Hvert interval varer cirka 70 sekunder. Det skaber en lille forskel i lufttrykket. Hvis du har flere decentrale ventilationsanlæg, så kan du sætte dem til at synkroniserer, så når nogle af dem blæser luft ind, så suger de andre ud og omvendt. Derved bliver forskellen mindre i lufttryk og der bliver presset mindre luft ind og ud gennem sprækker. Det giver selvfølgelig højre varmegenindvinding, men også mindre risiko for store penetreringer af dampspærren og dermed øget risiko for råd og svampeangreb. 

Måleudstyr

Mange ventilationsanlæg har integreret måleudstyr og det bliver der kun mere af i fremtiden. Her er nogle af det måleudstyr, der er flest af i dag:

– Fugtmålere: Det er nok den billigste og mest brugte integreret måler i ventilationsanlæggene. Den hjælper som regel med at brugeren indstille hvilken relativ luftfugtighed i udblæsningsluften, som skal medføre at ventilationsanlægget skruer op for udluftningen og hvornår den skal skrue ned igen.
Det er nok mest kendt fra badeværelsesventilator, hvor der skal øget ventilation til når folk bader for at få fugten hurtig ud.  

– Lugt: Der er også ventilatorer, særligt dem til badeværelset, der måler øget mængder lugte.

– Radon: Er man plaget af radonindtrængning i huset, så kan en radonmåler øget ventilationen, hvis den bliver for stor og dermed bringe niveauet ned.

– Dugpunkt: Det er ikke altid at ventilation nedbringer fugtniveauet. Man kan få målere, hvor en lille computer beregner, om fugtigheden indenfor bliver nedbragt ved ventilation. Det er særligt vigtig i løbet af et døgn, hvor der er nogle tidspunkter, hvor kombinationen af temperatur og fugtighed nedbringer fugtigheden indendør og andre tidspunkter, hvor den gør det modsatte. Dugpunktscontroller er særligt brugt i kældre og krybekældre, især hvis de er uopvarmet og har fugtproblemer og/eller man ønsker at spare på varmen. 

– CO2: Forhøjet CO2 giver hovedpine og koncentrationsbesvær. Det er særlig i rum med mange mennesker og hvor man opholder sig længe, som soveværelser, at det giver de største problemer.

– Fremtiden: Efterhånden som der bliver udviklet billig og pålidelige måleinstrumenter, så bliver de også sat i ventilationsanlæggene. Når de har WiFi, så kan de kommunikere med en computer, der kan styre vores huse på en intelligent måde.

Selvom et ventilationsanlæg ikke ventilere bedre med teknologi, så kan en mere optimal styring give færre udgifter.

Det er ikke let at finde det bedste ventilationsanlæg. To ventilationsanlæg der er ens på ydersiden, kan være helt identiske, men kan også være fyldt med komponenter af vidt forskellige kvalitet.

Den løsning der virker billigst på kortsigt, kan være den dårlig og dyre løsning på lang sigt. Vi gør vores bedste på at føre alle de bedste ventilationsanlæg på det danske marked og give gratis vejledning, for at du kan få det anlæg, der er optimalt for dig. 

Relaterede produkter

Hvad siger vores kunder på trustpilot

Skal vi ringe til dig?

Udfyld kontaktforumlaren, så ringer vi dig op til en uforpligtende samtale.