Din kurv

Ring til os: 70 50 50 51

Gratis rådgivning

Montering af en luft til luft varmepumpe

Når du skal have monteret en luft til luft varmepumpe, så er det som regel for, at spare penge, mindske CO2 og få et bedre indeklima. Vi er ikke bare specialister i at servicerer og monterer varmepumper, men er også Danmarks førende virksomhed i at forbedre indeklimaet.

Vores holistiske tilgang sikre, at vi tager højde for alle de små detaljer, der gør en kæmpe forskel i hverdagen. Det gælder ikke bare om at undgå skimmelsvamp, råd, fugt, pollen, radon mm., men også at sikre et godt indeklima, så du og din familie trives og derved får det bedste ud af livet.

For at du kan have et veldokumenteret beslutningsgrundlag, vil vi gennemgå de vigtigste elementer, man skal tage i betragtning, når man skal have monteret en luft til luft varmepumpe(du er selvfølgelig også velkommen til bare at ringe til os).

Hvor skal en varmepumpe placeres?

Det er det store spørgsmål, når du er ved at beslutte om du skal have en luft til luft varmepumpe eller bare mangler den optimale placering.

Du skal tage højde for afstand og støjkrav ift. til naboer, støjberegning, hvor du bedst kan accepterer støj, visuel påvirkning, omkostninger, effektivitet og mange andre ting. 

Hvordan virker luft til luft varmepumpe?

Læs og se video om opvarmnings, afkølings og afrimningscyklussen, samt forstå de vigtigste tekniske faktorer, der har betydning for, hvor godt en luft til luft varmepumpe kommer til at fungerer i dit hjem. 

Hvor stor varmepumpe?

Det bedste gæt er at kende svaret. Hvis du har en varmekilde allerede og ikke har lavet nogle store ændringer, så kan du se på dit nuværende forbrug.

Det varmebehov du skal have dækket med en ny varmepumpe er, at kunne opvarme dit hus mm. på den koldeste dag til et acceptabelt niveau.

Derudover er der mange muligheder og beregninger du kan lave og faktorer du skal tage med i dine overvejelser.

Hvor meget bruger en varmepumpe i strøm?

2-5 gange mindre strøm end hvis du brugt elpaneler. Og nogle gange endnu mindre strøm.  

Læs også om hvor meget et gennemsnitshus bruger og hvad man kan gør for at bruge mindre strøm på at opvarme med en varmepumpe.

Fordele og ulemper ved varmepumper

Varmepumper fungerer ved at pumpe eller flytte varme fra et sted til et andet. Det gøres ved at bruge en kompressor og en cirkulerende struktur af væske- eller gaskølemiddel, hvorigennem varme udvindes fra eksterne kilder og pumpes indendørs.

Vi gennemgår de fordele der gør, at så mange får installeret varmepumper og de ulemper der afholder folk.

Terminologi for varmepumper

Lyder mange af ordene, der bruges til, at omtale varmepumper som kinesisk, så er du ikke den eneste der syntes det. Derfor har vi her samlet og forklaret ord som: Kølemiddel, vendeventil, spole, fordamper, kompressor, kondensator, ekspansionsanordning, udendørsenhed og indendørs spole mm.

Hvem installerer varmepumper?

Det gør vi. hint hint ring til os.

Kølevæske er meget miljøfarligt og det kræver derfor en special autorisation at arbejde med varmepumper. En installation kan også kræve autorisation fra en vvs’er og elektrikker. Ved mere avanceret installationer er der en hele del forskellige håndværk man skal kunne mestre. Der er derfor en stor effektiviseringsgevinst, at hente på både omkostningerne og især kvaliteten for dem der specialiserer sig i varmepumper lige som os.    

Behøver man at vide alle disse ting for at få installeret en luft til luft varmepumpe?

Nej. Du ringer bare til os, så guider vi dig igennem hele processen og sørger for, at du får en varmepumpe, der passer til dit behov og som giver mest mulig glæde i dit hjem.

Relaterede indlæg

Relaterede produkter

Hvad siger vores kunder på trustpilot