SkamoWall

SkamoWall er plader med tilbehør, der danner en pæn skruefast overflade, der er brandhæmmende, isolerende, nem og hurtig at arbejde med, fugttransporterende og som er meget hæmmende over for skimmelsvamp og andre lignende indeklimaproblemer.

Hvor kan jeg bruge SkamoWall og hvordan sættes det op?

  • Du kan sætte pladerne op på mursten, pudset vægge, beton, lecabeton og stort set alle andre vægtyper, dog ikke organiske vægge som f.eks. træ.
  • Pladerne klistres op på væggen lidt lige som fliser og pudses efterfølgende.
  • SkamoWall er velegnet til stort set alle indervægge, men særlig velegnet ved problemvægge, som kældervægge og andre vægge der har problemer. De bruges også meget til at renovere og efterisolere vægge i ældre huse.   

Hvorfor skal jeg bruge SkamoWall ved renovering af kældervægge?

  • Kældervægge skal af med fugt og vægmateriale skal derfor være diffusionsåben(vand kan trænge igennem). Hvis væggene ikke kommer af med vandet, så trænger det højere op, ødelægger væggene og skaber grobund for skimmelsvamp mm. SkamoWall er ekstrem diffusionsåbne. 
  • Med lidt isolering bliver det meget billigere at opvarme kælderen. Hvis du holder en højere temperatur, så får du mindre fugtighed og et varmere gulv i etagen oven på. 
  • Skimmelsvamp kræver fugt og velegnet materiale at vokse på. SkamoWall fjerner fugt fra væggene og gør det meget svært for skimmelsvampen at gro, da den ikke består at organisk materiale og har en PH-værdi på 10.     
  • Går man fra en fugtig, kold kælder der måske har skimmelsvamp, til en kælder med flotte vægge, der er varm, tør og uden skimmelsvamp, så stiger anvendeligheden og værdien af kælderen. 
  • Kældre ser tit ikke så indbydende ud, da væggene er præget af skimmelsvamp, puds og maling der falder af, saltudtræk, fugtskjolder og så er de kolde og fugtige. SkalmoWall skaber vægge der vil forbedre de fleste stuer.   
Før
Efter
Tidligere
Næste

SkamoWall og udluftning

SkamoWall bringer fugten ud til overfladen. Derfra skal den transporteres væk. Det gøres billigst ved udluftning. Vi bruger tit ventilatorer fra Duka One med varmegenvinding. 

Varmegenvinding er genbrug af varmen når man lufter ud. Det foregår ved at man varmer noget metal op, når man suger luften ud. Det samme metal kommer den luft man suger ind forbi og bliver varmet op. Derved skifter man brugt fugtig luft ud med frisk tør luft og bevare næsten samme temperatur.

Hvis du f.eks. har 25 grader i din kælder og du skifter luften ud gennem et varmegenvindingsanlæg, så får du den friske luft ind med en temperatur på 23 grader. Derved spare du penge til opvarmning af luften og undgår kolde træk. 

Samtidig sender du opfugtet luft ud. Kredsløbet fungere ved at frisk kold luft bliver suget ind i kælderen, på vej igennem ventilator bliver den varmet op. Når luft bliver varmet op kan den indeholde mere vand. 

Lad os forestille os at der er 5 grader udenfor og luften har en relativ luftfugtighed på 80%. I en tabel kan vi aflæse at en kubikmeter luft indeholder 5,4 gram vand. Nu blæser vi den ind og varmer den op til 25 grader. Det gør at den nu kan indeholde 23,1 gram vand pr. M3. Nu har vi forhåbentlig ikke en luftfugtighed på 100%, men måske 50%. Det gør at luften indenholder 11,6 gram vand. Ved at vi skifter frisk udeluft ud med opfugtet indeluft, kommer vi af med 6,1 gram vand pr. M3 luft vi udskifter. En ventilator skifter mellem 15 og 50 m3 ud i timen. Lad os forestille os at du skifter 35 m3 ud i timen, så kommer du af med 214 gram vand i timen og over 5 liter i døgnet. Det er som regel nok til at få en tør kælder, selv om den bliver brugt til at tørre tøj i.

God udluftning løser normalt også problemer med giftig radongas og forhøjet CO2. 

Hvad er prisen på en SkamoWall løsning?

Vi har lavet en SkamoWall beregner, der kan hjælpe med at beregne pris og hvilke materialer du skal bruge. Vores priser er generelt de billigste på markedet, da vi er dem der sælger og sætter mest SkamoWall op. Vores SkamoWall beregneren kan selvfølgelig ikke tage højde for alle specielle forhold, men så er du meget velkommen til at ringe, så vi kan gå det igennem sammen.

Opsætning af SkamoWall

Trin 1: Klargør væggen, hvis det er nødvendigt Spray væggen med SkamoWall Biocide for at fjerne organisk materiale.

Trin 2: Ret væggen op Ujævnheder på væggen bør ikke være mere end 15mm Brug SkamoWall Adhesive.

Trin 3: Påfør SkamoWall Adhesive på væggen Brug en tandspartel.

Trin 4: Montér SkamoWall LBoards Pladerne stødes op mod hinanden. Påfør klæber på de kanter, der støder op mod andre plader.

Trin 5: Tilpas pladerne, når det er nødvendigt Brug ganske almindeligt værktøj.

Trin 6: Påfør pladerne SkamoWall Primer

Trin 7: Fyld samlinger og fuldspartel væggen Vælg mellem SkamoWall Smooth Plaster (for en glat overflade) eller SkamoWall Structural Plaster (for en ru overflade). Brug den valgte puds til at fylde samlinger. Væggen er klar til at blive malet!

Sådan får du succes med SkamoWall

SkamoWall systemet har været brugt og dermed testet i Tyskland i over 20 år og vi har brugt det i Danmark gennem mange år med succes. Der er dog en del faldgruber, som man helst skal navigerer uden om for at få en perfekt løsning. Vi har gjort vores bedste for at svare på de mest stillet spørgsmål, men der er næsten altid et par ekstra spørgsmål og noget der er specielt ved dit projekt, som vi ikke har fået besvaret. 

Det er vigtig for os at du får succes og det kræver ekspertvejledning. Vi står derfor til rådighed med gratis vejledning. Det gælder både hvis du er ved at bestille, har købt eller ønsker at vi skal lave det for dig.