Din kurv

Ring til os: 70 50 50 51

Gratis rådgivning

Må man leje en kælder ud?

Ja det må man gerne.

Man må dog ikke leje en kælder ud til beboelse, hvis den ikke er godkendt til beboelse. Det kan være meget svært at få godkendt en kælder til beboelse og der er mange der mangler et sted at bo, i de større danske byer. Derfor er der et marked for udlejning af kælderværelser, som udlejer ved eller ikke ved bliver brugt som beboelse.

Hvis en lejer lejer et kælderværelse, der ikke må benyttes til beboelse, så er det udlejeren, der har problemet. Lejer overtræder ingen regler ved i god tro at leje et sådant værelse.

Udlejer kan imidlertid bliver tvunget til at bringe den ulovlige kælderbeboelse til ophør, lige som hun kan straffes med en bøde. Men da udlejeren altid vil kunne opsige værelseslejeren med en måneds varsel, vil teknisk forvaltning sandsynligvis acceptere, at den ulovlige beboelse bringes til ophør med dette varsel. I nogle tilfælde kan kommunen være forpligtet til at finde lejeren en anden bolig.

Det kan nogle gange synes underligt, at et kælderværelse der er helt tør, pæne vægge med indvendig Skamowall isolering, varme i gulvet, lav luftfugtighed, ventilation, ingen radon, store vinduer, lækkert badeværelse mm. Ikke kan godkendes til beboelse.

Mens en anden kælder er godkendt til beboelse selvom den er fugtig, har forhøjet radonniveau og ikke ser særlig tiltalende ud.

Men reglerne gør, at det ikke altid(sjældent) er et spørgsmål om en kælder er velegnet til beboelse, som afgøre om den må bruges til beboelse.

Vi hjælper ikke med den juridiske del af kælderen, men beskæftige os kun med at gøre kældre egnet til at opholde sig i.

Relaterede indlæg

Relaterede produkter

Hvad siger vores kunder på trustpilot

Skal vi ringe til dig?

Udfyld kontaktforumlaren, så ringer vi dig op til en uforpligtende samtale.